Misi Terbang Tinggi 2018

Labels: ,

Ya Allah bercitanya nak tulis dekat blog ni. Mood tu entah ke mana terbangnya.

Ada tak pembaca yang tertunggu-tunggu untuk membaca blog yang dah bersawang ni? Haha. Kalau lebih lama mahu jadi haunted blog dah. Post berkenaan Dubai tu pun dah tak terupdate lagi sampai sekarang. Mood nak menulis tu jenuh nak seru.

Disebabkan lagi beberapa hari nak masuk 2018 jadi Puan Min still la kena paksakan diri untuk tulis dekat blog. Ye la, penting tahu untuk awk-awk semua jelas dengan misi 2018 kami ni. Actually walaupun dah lama tak update, banyak sangat aktiviti yang dilakukan oleh Gaharu Lestari. Pameran, lawatan kerjasama, kursus dan macam-macam lagi.

InsyaAllah tahun depan Gaharu Lestari akan terbang lebih tinggi lagi. Semua perniagaan pun mesti ada target kan? Nak terbang lebih tinggi. Nak berjaya lebih lagi dari sebelumnya. Begitulah juga kami. Walaupun sebelum ni kami bergerak apa adanya, tapi kami tetap yakin bahawa Allah telah tentukan bahagian masing-masing. Yang penting jangan putus ada dan teruskan berusaha.Sasaran kami bagi tahun 2018 ialah pasaran secara intensif ke luar negara dan mempunyai showroom sendiri di Luar Negara. 4 lokasi utama yang kami sasarkan pada tahun hadapan ialah Kuala Lumpur, Hong Kong, China dan Dubai. Namun pemasaran akan dilakukan secara menyeluruh. Kami mensasarkan untuk menjadi pengeluar dan pemborong pelbagai produk Gaharu, bahan mentah dan juga segala hasil kraft tangan yang dihasilkan daripada Gaharu. Seperti yang selalu saya highlight sebelum ini iaitu "Agarwood Stop Center". Semoga Allah permudahkan segala urusan Gaharu Lestari. Moga dapat membantu lebih ramai lagi pengusaha Gaharu di Malaysia.Salah satu langkah yang telah dilakukan pada tahun ini ialah dengan menjalinkan kerjasama dengan syarikat di China. Semoga dipermudahkan satu persatu. Ye la, kita merancang kan hanya Allah yang menentukan. Hebat macam mana pun rancangan kita, kalau Allah tak izinkan tetap tidak akan berlaku.

Alhamdulilah juga tahun ini kita dapat completekan geran Tradex dengan jayanya. Terima kasih DDEC yang banyak membantu memberikan imej packaging yang lebih baik kepada produk Lestary Brand. Moga-moga dapat lagi tahun depan. Hehe. 

SASARAN MISI 2018 

+ Pengilang Teh Gaharu No 1 di Malaysia lengkap GMP, HACCP

+ Pengilang Pati Minyak Gaharu dengan teknologi moden dan terkawal menghasilkan Pati Minyak Gaharu yang berkualiti tinggi

+ Mampu membeli daun-daun Gaharu yang dimiliki oleh penanam-penanam karas di Malaysia

+ Membuka showroom di Kuala Lumpur, Hong Kong, Dubai dan Paris

+ Menghasilkan oud perfume yang unik dan tidak terjangkau oleh fikiran

+ Menandatangani kontrak pembekalan Pati Minyak ke Middle East dan Europe

+ Gudang Penyimpanan Kayu Gaharu, Hampas dan Akar

+ Dapat melatih agen-agen pemasaran produk lestary brand dengan kaedah yang terbaik dan mereka mampu menjana pendapatan berbisnes dengan Gaharu Lestari

+ Mewujudkan group Elit Agarwood Network (EAN)


Okey sebenarnya ni lebih kepada angan-angan Puan Min je. Haha. Saya tak segan pun kalau korang nak fikir apa pun. InsyaAllah akan diusahakan untuk direalisasikan. Saya pun dah present pada En Husband tentang angan-angan business dan juga angan-angan personal saya. Alhamdulilah mempunyai pasangan yang sangat menyokong setiap langkah.


Okeylah, siap juga posting terakhir bagi tahun 2017 ni. Harap2 tahun 2018 lebih rajin menulis pengalaman-pengalaman yang lebih hebat. 

We walk the talk.

Puan Min yang comel ngat

Comments (0)

Post a Comment